Застосування нівелір маси, самовирівнюючі суміші для підготовки підлоги


Подготовка пола с применением самовыравнивающейся смеси

Подивитися ціни на суміші для підготовки підлог

 

Одним з основних етапів ремонту будь-якого приміщення є якісна підготовка основ. Для вирівнювання поверхонь стін і стель в сучасному будівництві переважно використовується гіпсокартон та гіпсові штукатурки. для підготовки підлоги частіше застосовуються цементні стяжки та нівелір маси.


 

Для правильного монтажу багатьох фінішних декоративних підлогових покриттів необхідна наявність ідеально рівної площини основи. Проведення звичайної стяжки підлоги цементно-піщаним розчином (ЦПР) не завжди може забезпечити необхідну якість, тому перед укладанням ламінату, паркету, лінолеуму та інших дорогих покриттів часто виконується вирівнювання за допомогою нівелір мас або сумішей, що самовирівнюються.

 

До складу наливних підлог входить спеціальна будівельна хімія, значно підвищує пластичність і плинність розчину. На відміну від звичайної цементно-піщаної суміші, нівелір маса практично не «сідає» під час висихання, після застигання підставу набуває ідеально рівну площину. Також наливні підлоги володіють надзвичайно високою міцністю.

 

Быстротвердеющие смеси для ремонта половГотові суміші, що самовирівнюються виливають на основу і розподіляють по поверхні за допомогою спеціального будівельного інструменту - зубчастого шпателя. Роботи повинні проводитися досить швидко, так як більшість нівелір мас починають «схоплюватися» через 20-30 хвилин після приготування. Проводити ремонт підлоги із застосуванням швидкотверднучих самовирівнювальних сумішей рекомендується при температурі 15-25 ° С. Висихання таких підлог відбувається набагато швидше, ніж у стандартних цементно-піщаних стяжок. Зазвичай через кілька годин за таким основи вже можна ходити. Термін повного висихання суміші вказується виробником і залежить як від складу нівелір-маси, так і від умов, в яких вона використовується.

 

Більшість вітчизняних і зарубіжних виробників сухих сумішей, таких як Polimin (Полімін), Master (Майстер), Ceresit (Церезіт), Токан, Kreisel (Крайзель) випускають різні види сухих сумішей для підготовки підлоги в мішках по 25 кг. Для ремонту підлог з різною величиною нерівностей можна купити суміш, що самовирівнюється, призначену для створення шару певної товщини.



  • Застосування нівелір маси, самовирівнюючі суміші для підготовки підлоги