Універсальна гіпсова суміш Кнауф Ротбанд - область застосування, характеристики

Универсальная гипсовая штукатурка Ротбанд

Кнауф Rotband 30 кг - подивитися ціни

 

Rotband (Ротбанд) – універсальна гіпсова штукатурка виробництва концерну Кнауф, призначена для штукатурення та шпаклювання стін і стель в сухих опалюваних приміщеннях. Суха гіпсова суміш Ротбанд застосовується для якісного ручного вирівнювання основ з перепадами до 5 см.


Завдяки наявності в складі суміші спеціальних добавок забезпечується відмінна адгезія з такими матеріалами як бетон, цегла, гладкі і пористі газобетонні блоки, пінополістирол. Штукатурка Ротбанд може бути використана для підготовки поверхонь в кухнях і ванних кімнатах, в цьому випадку рекомендується провести попередню обробку основ вологостійкими розчинами.

 

Перед вирівнюванням основ штукатуркою Ротбанд необхідно повністю очистити поверхні: видалити сміття, залишки фарб, нашарування старої штукатурки. Очищену поверхню слід рівномірно покрити грунтом. Сильно вбираючі основи (газобетон, цегла) обробляються акриловими грунтами глибокого проникнення з розрахунку 100-200 мл грунту на 1 м2. Слабко гладкі ущільнені матеріали рекомендується обробляти спеціальним грунтами - бетоконтакт. Перед нанесенням гіпсових штукатурок також слід захистити від корозії всі знаходяться в основі металеві елементи.

 

Необхідна кількість матеріалу Кнауф Ротбанд визначається з розрахунку того, що для утворення шару завтовшки 1 см на 1 м2 потрібно 8,5 кг сухої суміші (витрата може збільшитися при значній кривизні стін), при цьому мінімальна допустима товщина шару становить 5мм, максимальна - 50 мм. Замішування суміші з водою проводять за допомогою будівельного міксера або дриля з відповідною насадкою до отримання однорідної маси без грудок. Для приготування готового розчину на 1 кг сухої гіпсової суміші береться 0,6-0,7 л води. Обсяг замісу розраховується з урахуванням того, що готову суміш необхідно виробити протягом 20-25 хвилин. Стандартне фасування гіпсової суміші Кнауф Ротбанд - мішок 30 кг.

 

Выравнивание стен универсальной гипсовой штукатуркой Кнауф РотбандВирівнювання стін штукатуркою Кнауф Ротбанд можна проводити з використанням маячкових профілів. Довжина маяка штукатурного при цьому підбирається в залежності від висоти стель ремонтуємого приміщення. Для встановлення маякових рейок строго по вертикалі буде потрібно довгий будівельний рівень. Крок встановлення профілів зазвичай становить 1-1,8 м, але ця відстань завжди має бути менше довжини наявного правила на 20см. Для закріплення маяків Ротбанд «накидається» на стіну невеликими коржиками з кроком близько 30 см, в які вдавлюються профіль. Після встановлення і вирівнювання штукатурних маячків розчин наноситься на стіни широким шпателем знизу вгору і витягується правилом.

 

Універсальна штукатурка Кнауф Ротбанд відмінно затирається і шліфується, тому при використанні цього будматеріалу для підготовки поверхонь до фарбування або обклеювання шпалерами не потрібно проводити додаткове фінішне шпаклювання стін.

  • Універсальна гіпсова суміш Кнауф Ротбанд - область застосування, характеристики