Ремонт підлоги - стяжка з керамзитом

Керамзит для утепления пола

Подивитися ціни на керамзит

 

Комплексний ремонт підлоги - один з найбільш складних і трудомістких заходів при виконанні обробки квартири. Тому, зважившись на проведення повної заміни підлоги, необхідно відповідально поставитися до вибору технології підготовки основи. Звичайно, кожен дбайливий господар хоче придбати надійне, довговічне підлогове покриття, не переплачуючи зайві кошти. Одним з оптимальних варіантів в цьому випадку часто виявляється стяжка з керамзитом.


 

 

Керамзит застосовується в різних видах утеплення будинків протягом багатьох десятків років, так як має масу переваг в порівнянні з багатьма іншими сипучими наповнювачами. Цей матеріал отримують шляхом спеціальної обробки і випалу легкоплавких сортів глини, тобто даний утеплювач абсолютно екологічний. Пориста структура даного будматеріалу дає йому кілька суттєвих для будівництва переваг: мала вага, високі теплоізоляційні властивості, хороші звукоізоляційні характеристики. Стяжка з використанням керамзиту дозволяє істотно знизити навантаження на несучі конструкції, ефективно утеплити основу і усунути значні перепади рівня підлоги, які часто присутні в сучасних будинках.

 

Стяжку із застосуванням керамзиту проводять так само, як і при традиційній технології, по маяках. Перед початком робіт очищають основу, при необхідності закладають щілини і стики плит за допомогою ЦПС (цементно-піщаної суміші), а також прокладають гідроізоляційні матеріали або обробляють поверхню спеціальними мастиками. Після цього «відбивають» кордон майбутньої стяжки за допомогою лазера або гідрорівня. Наступним етапом проводиться встановлення маяків по всій площі. Грудочки розчину, на які кріпляться маякові рейки, повинні розташовуватися з кроком 20-25 см.

 

Після встановлення маяків засипається керамзит. При цьому важливо знати, що заповнювач повинен залишатися нижче рівня маяків мінімум на 2 см. Відповідно, товщина верхнього шару стяжки, який виконується з цементних розчинів, повинна становити не менше 2 см. Для того щоб в подальшому легкі гранули керамзиту не спливали, засипаний керамзит поливають дуже рідким розчином і дають схопитися.

 

Керамзит и сварные сетки для стяжки полаЧерез добу можна приступати до виконання безпосередньо цементної стяжки. Найкращим варіантом буде приготування готового розчину зі спеціальних сухих сумішей, але часто будівельники використовують звичайний цементно-піщаний розчин. У цьому випадку важливо правильно підібрати пропорції, купити якісний цемент високої марки і обов'язково використовувати при приготуванні розчину пластифікатори, інакше при усадцi можуть утворитися тріщини. При необхідності стяжку з використанням керамзиту можна зміцнити шляхом її армування сварными сітками. Розтягують і розрівнюють стяжку великим правилом.

 

Для проведення подібних робіт в приватному будинку керамзит в Харкові доцільно купити навалом. В цьому випадку будматеріали доставляють самоскидами. Але якщо стяжку необхідно виконати в квартирі, то купити керамзит в мішках зручніше. Занесення фасованих будматеріалів здійснюється вантажниками на будь-який поверх.

  • Ремонт підлоги - стяжка з керамзитом