Гіпс будівельний

Купить строительный гипс в Харькове

Подивитися ціну на гіпс будівельний в мішках

 

Використовувати алебастр для виконання різних будівельних робіт люди почали вже багато століть назад. Словом алебастр, в дійсності, називають два види природних мінералів - гіпс і кальцит. Але, внаслідок того, що останній рідко застосовується в сучасному світі, термін «алебастр» практично завжди вживають без уточнення, маючи на увазі під ним гіпс.


 

 

Будівельний гіпс (гіпсовий алебастр) являє собою порошок білого кольору, що отримується шляхом термічної обробки природного гіпсового каменю і його подальшого помелу. Широку популярність даний будматеріал отримав, перш за все, завдяки відмінним в'язким властивостям, які поєднуються з високою швидкістю схоплювання і твердіння розчинів, виконаних на основі алебастру. Гіпс абсолютно екологічний, відрізняється високою вогнестійкістю, легко обробляється ручним будівельним інструментом.

 

Алебастр в ХарьковеНедоліками чистого гіпсу є низька вологостійкість і досить невелика міцність цього матеріалу. Щоб поліпшити ці показники, в сучасні гіпсові суміші вводяться спеціальні мінеральні та органічні добавки. Готові модифіковані склади різного призначення зберігають еластичність і всі інші переваги гіпсу, володіючи хорошими характеристиками міцності і підвищену вологостійкість. На основі гіпсу виготовляється один з найбільш поширених сучасних оздоблювальних будматеріалів - гіпсокартон. У гіпсові сердечники таких листів крім мінеральних добавок вводяться армуючі волокна, що дозволяє отримати тверді міцні панелі, які є екологічно чистим безпечним матеріалом.

 

Гіпсокартон, гіпсові штукатурки, клей і шпаклівки повсюдно застосовуються для внутрішньої обробки будівель, що дозволяє зменшити час, що витрачається на ремонт, а також поліпшити експлуатаційні характеристики приміщень, завдяки підтримці в них нормального мікроклімату. Цей ефект обумовлений ще однією перевагою гіпсу та виробів виконаних на його основі: даний матеріал «дихає», тобто має здатність вбирати в себе надлишкову вологу, що знаходиться в повітрі, і віддавати її в разі виникнення нестачі.

  • Гіпс будівельний