Етапи виконання утеплення фасаду

З питань вартості утеплення фасадів в Харкові телефонуйте за тел.:

756-27-10; 098-090-25-95;

093-494-00-10; 050-764-98-45.

Утепление пенопластом в Харькове

Подивитися ціни на фасадні сітки і комплектуючі для утеплення фасадів пінопластом

Утеплення фасадів за останні роки стало одним з найбільш затребуваних видів ремонту житлових будинків.


Грамотно виконана зовнішня термоізоляція дозволяє істотно знизити витрати на обігрів приміщень, забути про проблему «плачуть» стін і навіть поліпшити атмосферу в будинку в період спекотних літніх місяців. Розглянемо більш докладно основні етапи формування зовнішнього утеплення будинків з використанням пінопласту.

Підготовка основи

Перш за все, поверхні стін ретельно очищають і при необхідності вирівнюють. Підготовлену поверхню рівномірно обробляють грунтом високого проникнення для забезпечення гарної адгезії клеять складів до основи. Витрата більшості готових будівельних грунтів зазвичай становить 100-200 мл/м2.

Монтаж утеплювача до стіни

Листи пінопласту закріплюються до основи за допомогою спеціального клею і дюбелів для термоізоляції (цей вид кріплення часто називають «парасольки» або «грибки»). Розмір дюбелів вибирається залежно від товщини утеплювача, наприклад, для пінопласту завтовшки 50 мм використовуються «парасольки» довжиною 100 мм. Витрата клею для пінопласту зазвичай становить від 3 до 5 кг сухої суміші на 1 м2, стандартне фасування більшості виробників - мішок 25 кг. Замість сухих сумішей для кріплення пінопласту може бути використана клей-піна. Застосування цього матеріалу дозволяє значно скоротити терміни виконання робіт, за рахунок його швидкого застигання. Вартість одного балона клей-піни, як правило, вище, ніж ціна одного мішка клею, але витрата матеріалу істотно менше. Тому використання клей-піни не збільшує загальну вартість утеплення, а в ряді випадків така заміна може навіть знизити витрати на ремонт.

Армування пінопласту

Захисний шар в системі скріпленої зовнішньої теплоізоляції формується з фасадної сітки та армуючої суміші. Більшість складів такого типу є універсальними: ці матеріали можна використовувати не тільки як армуючої штукатурку, але і як клей для пінопласту. Це дуже зручно при розрахунку загальної кількості матеріалу для утеплення. Але повністю замінювати клей універсальної сумішшю недоцільно: армирующие склади істотно дорожчi, ніж звичайні клеючі суміші.

Особливу увагу варто приділити вибору склотканинної сітки, яка топиться в шар штукатурки. Саме цей матеріал захищає пінопласт і зовнішнє покриття фасаду від розтріскування і відшаровування, згладжує внутрішні напруги, що виникають внаслідок впливу різних чинників навколишнього середовища. Армована сітка повинна володіти високою щільністю (140-160 г/м2) і при цьому бути достатньо еластичною. Стандартні рулони мають висоту 1м і довжину 50м.

Зовнішнє покриття фасаду

Декоративная штукатурка ХарьковВерхній шар системи утеплення зазвичай виконують за допомогою фасадних фарб або декоративних штукатурок. Для кращого формування декору, перед нанесенням структурних штукатурок, на поверхню додатково наноситься грунт-фарба, наприклад СТ-16. Найбільш поширеними структурними сумішами є склади «Короїд» і «Баранчик». За допомогою штукатурки «Короїд» отримують візерунок у вигляді нерівномірно розташованих борозенок, глибина яких залежить від розміру зерна сухої суміші. Використання камінцевих штукатурок «Баранчик» дозволяє отримати однорідну зернисту поверхню, глибина рельєфу якої також залежить від діаметра зерна суміші.

  • Етапи виконання утеплення фасаду