Екструдований пінополістирол - переваги, область застосування, характеристики

Применение экструдированного пенополистирола

Подивитися ціни на пінополістирол

Екструдований пінополістирол і пінопласт є подібними за хімічним складом матеріалами, для виготовлення яких сировиною служать гранули полістиролу


Пінополістирол, так само як і пінопласт, використовується для утеплення та звукоізоляції різних елементів конструкцій, має малу вагу і є слабогорючим екологічним матеріалом. Відмінності у властивостях цих будматеріалів обумовлені тим, що виготовлення пінополістиролу проводиться методом екструзії, який принципово відрізняється від традиційної технології виробництва пінопласту.

Технологія екструзії дозволяє в процесі обробки перетворити окремі гранули полістиролу в однорідну в'язку речовину, в яку вводиться спеціальна спінювальна суміш. Таким чином, одержуваний продукт має однорідну структуру, яка містить, на відміну від звичайного пінопласту, мікропор. Мікроструктура пінополістиролу складається з безлічі непроникних закритих осередків, заповнених повітрям. Така будова робить даний матеріал гідро- і паронепроникним, пінополістирол не насичується вологою, не схильний до гниття. Надзвичайно високий відсоток повітря в складі пінополістиролу робить його відмінним легким утеплювачем.

Утепление пенопластом и пенополистироломЩе одним істотним гідністю пінополістиролу є його міцність. Щільність і висока міцність на стиск цього матеріалу істотно перевищує показники звичайного пінопласту, що дозволяє використовувати пінополістирол для утеплення конструкцій, які постійно схильні до великих механічних навантажень, навіть для утеплення аеродромів. Цей матеріал успішно застосовується для утеплення підлог, при формуванні термоізоляції фундаментів, при облаштуванні будь-яких видів дахів, для утеплення зовнішніх та внутрішніх елементів житлових і промислових приміщень.

Пінополістирол відрізняється високою довговічністю, зберігаючи свої експлуатаційні властивості під впливом багатьох зовнішніх чинників. При зміні температури навколишнього середовища від -50 до 75гр. Міцність і теплоізоляційні характеристики цього матеріалу практично не змінюються. Так само як і пінопласт, даний матеріал дуже зручний в роботі, легко ріжеться і обробляється звичайними будівельними інструментами. Більшість виробників випускають листи пінополістиролу з «замком» (невелика сходинка, розташована по краю листа, призначена для спрощення монтажу матеріалу і запобігання появи «містків холоду» на стиках). Стандартна ширина листів становить 20, 30, 40, 50 мм.

  • Екструдований пінополістирол - переваги, область застосування, характеристики