Гідроізоляція поверхонь за допомогою сухих цементних сумішей

Гидроизоляция поверхностей

Подивитися ціни на суміші для гідроізоляції

 

При зведенні або капітальному ремонті будь-якої будівлі необхідно проводити роботи по забезпеченню якісної гідроізоляції. Для облаштування такого захисту поверхонь і підстав часто використовуються сухі полімерцементні суміші, такі як CR 65 (Церезіт), MASTER Barrie (Майстер) і подібні склади інших виробників.


 

Гідроізоляційні суміші на основі цементу можуть застосовуватися для надійного захисту елементів будівель від періодичного і постійного зволоження. Використання обмазувальної гідроізоляції розчинами, отриманими з таких складів, допускається при підготовці фундаментів, басейнів, при облаштуванні резервуарів з технічною відсталістю та навіть питною водою.

Цементні суміші для гідроізоляції характеризуються високою адгезією до підстав, великою надійністю і міцністю, морозостійкістю, витримують досить великі статичні і динамічні навантаження. Ці будматеріали є екологічно безпечними, не виділяють шкідливих для здоров'я людей речовин, придатні для використання всередині житлових приміщень. Ще однією перевагою гідроізоляції на основі цементу є те, що таке покриття володіє хорошою паропроникністю. Подібний захист вельми довговічний і ремонтопригодний, має стійкість до нафтопродуктів і розчинників на їх основі. Цементна гідроізоляція менш еластична, ніж бітумні мастики, тому її застосування в місцях сильних постійних температурних перепадів і високих напруг не так ефективна. У таких випадках рекомендується купувати будматеріали з доставкою, поєднуючи різні види сухих і рідких герметиків з різними показниками пластичності.

Обробку гідроізоляційними сумішами рекомендується проводити по рівних шорстким основах. Перед тим, як наносити шар полимерцементной суміші для гідроізоляції, необхідно очистити поверхні від будь-яких забруднень, ретельно видалити залишки мастик, масляних або жирових компонентів та інших речовин, які можуть перешкоджати адгезії розчину з основою. Оброблювану поверхню рекомендується попередньо злегка зволожити. При проведенні подібних робіт температура основи не повинна перевищувати +30 градусів за Цельсієм і опускатися нижче +5 градусів. Важливо пам'ятати, що гідроізоляція завжди повинна наноситися з боку впливу води.

  • Гідроізоляція поверхонь за допомогою сухих цементних сумішей