Застосування гіпсокартону при оформленні ванни

Подивитися ціни гіпсових штукатурок і шпаклівок

При облицюванні стін гіпсокартоном завжди утворюються шви між листами матеріалу. Для того щоб якісно обробити стики використовуються спеціальні сухі суміші, такі як гіпсова шпаклівка Fugenfuller (фугенфюллер) або Uniflot (Уніфлот) виробництва фірми Кнауф.


При роботі з фугенфюллер додатково використовується спеціальна будівельна стрічка - серпянка, що випускається в рулонах по 20, 45, 90 і 153 метра. При використанні шпаклівки Уніфлот стики обробляються без прокладання армуючої стрічки.

Для формування правильних стиків обшивки, заводські листи гіпсокартону Кнауф випускаються з витонченими краями. Але при проведенні ремонтних робіт, цей матеріал практично завжди доводиться додатково різати, що призводить до утворення прямих кромок. У цьому випадку перед встановленням необхідно зняти фаску під 45 градусів з лицьового боку аркуша. Нерівності на торцях гіпсокартону Харків зашліфовиваются за допомогою спеціальних терок з затирочними сітками.

Гипсокартон - обработка швовПеред нанесенням шпатлювальної суміші всі торці, кути, шви і місця в яких розташовується кріплення необхідно ретельно заґрунтувати. Будівельні грунти, що застосовуються для цієї мети, випускаються як в готовому виконанні - такі розчини відразу придатні для застосування, так і у вигляді концентратів, які необхідно розводити у відповідній пропорції. До початку проведення закладення швів грунт повинен повністю висохнути.

Розчин для шпаклювання готується відповідно до інструкції виробника суміші, готовий матеріал повинен мати консистенцію густої сметани і не містити повітряних бульбашок. Шпаклівка наноситься на стики шпателем.

Армована сітка обов'язково повинна знаходитися всередині шпаклівки. Тому спочатку наноситься перший шар суміші (приблизно 60% від усього заповнення шва), потім в шпаклівку втоплюється серп'янка, після чого заповнюється решту обсягу поглиблення стику. При першому нанесенні розчину необхідно покрити шпаклівкою всю поверхню, на яку буде укладатися стрічка. Для закладення поглиблень від шурупів також використовується суміш фугенфюллер. Остаточне вирівнювання ямок проводиться вже звичайними гіпсовими шпаклівками, такими як Кнауф фініш.

Велике значення для отримання якісної обробки швів має температура і вологість у приміщенні, в якому проводиться ремонт. Для того щоб отримати хороший результат, температура в кімнатах повинна бути відносно стабільною протягом 2-х днів до початку робіт і ще дві доби після закінчення закладення стиків, і при цьому не падати нижче 10 градусів за Цельсієм.


  • Застосування гіпсокартону при оформленні ванни