Гіпсокартон - обробка та декоративне оформлення стель

Подивитися ціни на гіпсокартон

Оздоблення стель завжди було однією з найважливіших і досить складних операцій при ремонті будь-яких приміщень. Не так давно, для того щоб отримати ідеально рівну поверхню стелі неминуче доводилося проводити трудомісткі мокрі штукатурні роботи. При проведенні такого ремонту завжди виникала маса незручностей: квартира наповнювалася цементним пилом, будівельним сміттям і просочувалася запахами синтетичних фарб. Але навіть після завершення таких робіт, нерідко нова штукатурка тріскалася і втрачала хороший зовнішній вигляд вже через рік після ремонту.


Сучасна технологія обшивки стель гіпсокартоном Гипсокартонный потолокдозволяє уникнути більшості проблем, що виникають при стандартному оштукатурюванні поверхонь. Стеля з гіпсокартону кріпиться досить швидко і надійно, довго зберігає прекрасний зовнішній вигляд. Конструкція стелі, обшитого гіпсокартоном, може мати кілька рівнів, містити будь-які радіусні елементи і допомагає підтримувати в кімнатах нормальний мікроклімат. Завдяки спеціальному кріпленню, така стеля легко опускається на необхідний рівень, що дозволяє отримати абсолютно рівну поверхню, без проведення дорогої і складної стяжки.

Перш ніж купити гіпсокартон в Харкові, потрібно ретельно проміряти приміщення і визначитися з кількістю всіх необхідних будівельних матеріалів. Розрахунки можна проводити, орієнтуючись на тi, що площа стандартного аркуша стельового гіпсокартону становить 3м2 (1200*2500мм), але при цьому потрібно пам'ятати, що гіпсокартон завжди доводиться підрізати і відповідно матеріал необхідно купувати з деяким запасом. Якщо в процесі ремонту не вистачить навіть одного-двох листів, то потрібна додаткова доставка будматеріалів, що виллється господарям квартири в зайві витрати, тому що габаритні листи гіпсокартону перевозяться тільки спеціалізованим транспортом.

При облаштуванні стелі гіпсокартон зазвичай кріпиться до жорсткого металевого каркаса, зібраного з уніфікованих профілів або до заздалегідь підготовленим міцним дерев'яних рейок. При монтажі гіпсокартону за допомогою профілів будівельникам знадобляться стандартні кріпильні елементи: П-образні скоби різного розміру, саморізи по металу, дюбелі «швидкий монтаж», з'єднувачі для CD профілю та ін. Якщо поверхня стелі з гіпсокартону необхідно значно опустити, можуть знадобитися спеціальні підвіски - спиці, розмір яких коливаються від 125 до 1000 мм.

Обшивка з гіпсокартону - один з найбільш простих і досить доступних за ціною способів для проведення швидкого, якісного та довговічного ремонту стель в житлових і комерційних приміщеннях. До того ж така стеля повністю екологічна, гіпсова серцевина і зовнішнє покриття листів не виділяють ніяких шкідливих для людей речовин. Під поверхню стелі з гіпсокартону можна заховати елементи комунікацій. У різні конструкції з гіпсокартону легко монтуються багато видів декоративних світильників.

  • Гіпсокартон - обробка та декоративне оформлення стель