Гіпсокартон: різновиди та сфера застосування

Гипсокартон влагостойкий в разрезеПри виконанні внутрішнього ремонту приміщень, практично завжди виникає необхідність вирівняти стіни і стелі. Часто господарі будинку або квартири хочуть змінити конфігурацію кімнат шляхом зведення легких перегородок.

Для проведення таких робіт дуже зручно і досить практично використовувати саме гіпсокартон Харків, як сучасний, якісний і довговічний будматеріал.

Подивитися ціни на гіпсокартон

Гіпсокартон являє собою рівні листи, що складаються з мінеральної основи (високоміцний гіпс) і зовнішнього шару спеціально підготовленої паперу, нанесеної з двох сторін.

Найбільшого поширення набули такі види цього матеріалу:

  • ГКЛ - звичайні гіпсокартонні листи, призначені для обробки опалювальних приміщень з нормальною вологістю повітря.
    ВГКЛВ - вологостійкий гіпсокартон. Стійкість до вологи досягається шляхом просочення картону спеціальними водовідштовхувальними і антигрибковими засобами. Серцевина таких листів також проводиться з використанням будівельних добавок, що зменшують водовбирні властивості гіпсу. Цей матеріал може застосовуватися в приміщеннях з постійно підвищеною вологістю, таких як кухні, ванні кімнати, закриті веранди.
    ГКЛП - гіпсокартон вогнестійкий. При виготовленні таких листів, в матеріал для їх внутрішньої частини додаються мінеральні волокна і відповідні добавки, що підвищують вогнестійкість обробки. Внутрішня обшивка з такого матеріалу може застосовуватися в приміщеннях з підвищеними вимогами до пожежної безпеки.

Товщина стандартних листів гіпсокартону становить 9,5 мм (стельовий) і 12,5 мм (стіновий). Ширина листів - 1200 мм, довжина - 2000 мм, 2500 мм, 3000 мм.

Гіпсокартон є екологічним, простим в обробці матеріалом. Стіни і перегородки, виконані з таких листів «дихають», що дозволяє підтримувати в приміщенні комфортну внутрішню атмосферу. При встановленні гіпсокартону на металевий профіль, з'являється можливість укласти утеплювач безпосередньо під листи, також можна зручно заховати проводку, попередньо помістивши її в відповідну гофру або металорукав.

Купуючи гіпсокартон в нашому інтернет-магазині, крім доставки, Ви можете також замовити занос будматеріалів в Харкові і області. Вартість таких послуг консультант розраховує індивідуально.

  • Гіпсокартон: різновиди та сфера застосування