Клей для плитки - різновиди, вибір, застосування

Плитка в ваннойПодивитися ціни на клей для плитки

Спеціалізовані сухі суміші, однією з різновидів яких є будь-який клей для плитки, з'явилися в широкому продажі на території СНД порівняно недавно. Раніше монтаж будь-якої плитки проводився в більшості випадків за допомогою звичайного розчину, що складається з цементу і піску, змішаних в певній пропорції. У кращому випадку в таку суміш могли додати клей ПВА або іншу будівельну хімію. Розрахунок кількості компонентів часто здійснювався безпосередньо будівельниками, внаслідок чого якість і довговічність подібного ремонту далеко не завжди виправдовували очікування господарів квартири.


 

Сучасний клей для плитки - це складна за складом будівельна суміш, що має вигляд порошку, компоненти якої підбираються таким чином, щоб отриманий розчин оптимально підходив для проведення певних робіт. Існує безліч видів подібних сумішей, призначених для облицювання різних типів поверхонь, для внутрішньої і зовнішньої обробки будівель, для укладання підлогових покриттів. Склад клею формується в залежності від специфіки майбутніх робіт, тому один вид такого будматеріалу може містити антиморозні добавки або посилені пластифікатори, а інший - водоутримуючі речовини або специфічні модифікатори. речовини або специфічні модифікатори.

 

Плитка для полаРізниця у вартості різних видів клею для плитки, перш за все, визначається саме його складом. Звичайно, для облицювання поверхонь в малозначущих приміщеннях не варто використовувати надзвичайно дорогий клей еліт-класу. Але при оформленні вишуканої ванної кімнати або укладанні плитки для підлоги в спальні з «теплою підлогою» слід чітко дотримуватися необхідної технології і використовувати склади, призначені для роботи з відповідними поверхнями і здатні довго зберігати експлуатаційні якості в певних умовах. Термін служби такої обробки і зовнішній вигляд облицьованих поверхонь безпосередньо залежать від якості обраного клею. Значно практичніше і економічніше відразу купити правильно підібрані будматеріали Харків, ніж повністю переробляти ремонт, внаслідок швидкого виникнення проблем з плиткою.

 

Витрата клею для плитки зазвичай становить 5-6 кг/м2, за умови, що стіни або підлогу були попередньо підготовлені і не мають значних перепадів. Розводити суху суміш водою слід в тих пропорціях, які вказує на упаковці виробник.

  • Клей для плитки - різновиди, вибір, застосування