Кріпильні елементи і комплектуючі для гіпсокартону. Частина I

Профиль для гипсокартона купить в Харькове

Подивитися ціни на профіль для гіпсокартону

Гіпсокартон різних типів застосовується для виконання багатьох видів внутрішньої обробки.


Вибір виду монтажу гіпсокартону залежить від того, які саме роботи проводяться, а також від особливостей ремонтованого приміщення. Для бескаркасного методу кріплення використовується клей для гіпсокартону, наприклад Перлфікс (Perlfix). Найбільш поширеним і надійним вважається кріплення листів гіпсокартону до заздалегідь підготовленого каркаса, для виготовлення якого, як правило, застосовуються стандартизований металевий профіль.

Профіль для гіпсокартону різниться по конфігурації, може бути виконаний з металу різної товщини. Стандартна довжина планки будь-якого виду подібних виробів становить 3 або 4 метри. Товщина металу зазвичай варіюється від 0,38 мм до 0,65 мм. Жорсткість і надійність конструкції, відповідно, залежить від товщини металу, тому найбільш важкі і великі гіпсокартонні системи рекомендується виконувати з використанням профілю товщиною не менше 0,5 мм. Для звичайних оздоблювальних робіт найбільш часто використовується планки з товщиною металу 0,4 мм. По конфігурації профіль для гіпсокартону підрозділяється на CD, UD, CW і UW.

Профиль для гипсокартона в ХарьковеUD-27 являє собою обв'язувальний профіль, який служить напрямним пазом для кріплення стоєвого профілю CD-60. Залежно від виду робіт, що профіль UD прикручують або по периметру майбутньої конструкції, або уздовж стіни до підлоги і стелі. Монтаж обв'язки проводиться безпосередньо до стіни, стелі або підлоги приміщення, з використанням дюбелів. Залежно від матеріалу основи, до якого буде прикручувати кріплення, застосовуються дюбеля швидкий монтаж 6х40, 6х60 или 6х80. При обшивці стін гіпсокартоном UD закріплюється дюбелями з кроком 40-60 см. Профіль UD обов'язково повинен виставлятися і монтуватися «за рівнем». При необхідності підгонки довжини планок, профіль для гіпсокартону ріжеться звичайними ножицями по металу. Быстрый монтаж 6х40 для крепления профилей для гипсокартона

У невеликих приміщеннях замість UD-27 може бути використаний його більш компактний аналог UD-18 - економ профіль. Застосування цього виду комплектуючих дозволяє створювати каркас з меншими габаритами. У цьому випадку в якості стоєвого профілю для гіпсокартону застосовується CD-48 економ.

  • Кріпильні елементи і комплектуючі для гіпсокартону. Частина I