Кріпильні елементи і комплектуючі для гіпсокартону. Частина II

Гипсокартона Харьков – профиль для гипсокартона, крепеж и комплектующие для гипсокартона

Подивитися ціни на кріплення і комплектуючі для гіпсокартону

Після монтажу направляючого UD-профіля проводиться встановлення стоєвих CD-профілів, які утворюють основну частину каркаса гіпсокартонної системи.


CD профіль вставляється в направляючий з кроком 40 або 60 см, в залежності від вимог до жорсткості конструкції. Перед закріпленням стійок необхідно перевірити вертикаль, використовуючи звичайний схил або рівень. Після цього стійки прикручуються до напрямних саморізами по металу з буром 3,5*9,5 мм (цей вид саморізів часто називається серед будівельників «блоха»). На етапі зведення каркаса для гіпсокартону, також проводиться монтаж теплоізоляційного шару - базальтової вати або пінопласту.

Для забезпечення належної жорсткості CD-профіль додатково закріплюється до основи П-образними підвісами. Таке кріплення являє собою пряму або заздалегідь зігнуту металеву пластину. Підстава цього елемента прикручується тими ж саморізами 3,5*9,5 мм до стоєвих профілiв для гіпсокартону, відігнутіКомплектующие и крепеж для гипсокартона в Харькове «ніжки» кріпляться до стіни або стелі за допомогою дюбелів. Для зручності роботи з каркасом будь-якої ширини випускаються підвіси різного розміру. Найбільш поширеними є скоби П-125 мм, крім цього часто використовуються П-170 і П-250мм, П-125 для профілю «економ». Функціональні властивості підвісів визначаються, перш за все, товщиною металу, з якого вони виготовлені. Встановлюються П-образні скоби з кроком 80-100 мм.

Для створення різних гіпсокартонних конструкцій часто необхідно не тільки купити гіпсокартон Харків і профіль, а й підібрати деякі комплектуючі та додатковий специфічне кріплення. Крім вже описаних П-образних скоб можуть знадобитися такі елементи як анкерні підвіси, хрестові з'єднувачі, дворівневі або однорівневі з'єднувачі CD-профілів, підвіси з пружиною, кутові з'єднувачі.

Поздовжній з'єднувач (подовжувач) CD використовується для нарощування довжини стоєвих профілей. Для забезпечення жорсткості і надійності з'єднання кожен край цього елементу закріплюється саморізом. Дворівневий з'єднувач служить для закріплення між собою двох CD-профілів, які перебувають на різних рівнях і розташованi перпендикулярно один одному. Він також фіксується за допомогою двох саморізів - по одному з кожного боку.

Гипсокартон, профиля и комплектующие с доставкой по ХарьковуХрестовий з'єднувач CD (краб) застосовується для кріплення перпендикулярно розташованих профілів, які перебувають в одному рівні. Цей елемент замикається на профілі і закріплюється саморізами з чотирьох сторін (для цього в з'єднувачі передбачені 4 отвори). Анкерні підвіси використовуються при облаштуванні підвісних стель з гіпсокартону. За допомогою тяг (спиць) різної довжини, що закріплюються до основи і анкерного підвісу, виставляється необхідний рівень підвісної стелі. Сам анкерний підвіс вставляється в профіль для гіпсокартону та закріплюється засувкою. Застосовується таке кріплення в тих випадках, коли довжини звичайного прямого підвісу мала для того, щоб закріпити профіль до стелі.

  • Кріпильні елементи і комплектуючі для гіпсокартону. Частина II