Листові покрівельні матеріали - властивості і застосування шиферу

Шифер в Харькове – цена на шифер с доставкой

Подивитися ціни на шифер

Облаштування покрівлі завжди є одним з головних моментів при зведенні будь-якого типу будівель.


Покрівля, піддаючись постійному впливу атмосферних явищ, перепадів температур та інших несприятливих зовнішніх факторів, повинна довго зберігати свої експлуатаційні властивості і не виділяти шкідливих для людини речовин. Важливим параметроми також завжди є зовнішній вигляд покрівельних будматеріалів та їх вартість.

Поряд з великою кількістю нових покрівельних матеріалів, що з'явилися на будівельному ринку в останні роки, популярнiстю продовжує користуватися шифер. Листи шиферу відрізняються міцністю, твердістю, довговічністю, мають досить хорошi електроізоляційнi властивостi. У порівнянні з металочерепицею, бітумною черепицею та багатьма іншими покрівельними будматеріалами, ціна на шифер зазвичай значно нижче, ніж у його аналогів.

Використання восьмихвильового і плоского шиферу для ремонту дахів приватних будинків, для облаштування парканів, огорож та інших будівельних потреб проводиться протягом багатьох десятиліть, що на практиці доводить його довговічність. Незважаючи на досить низьку вартість, цей матеріал має ряд переваг, навіть в порівнянні з більш сучасними покрівельними покриттями.

Так, наприклад, нагрівання листів шиферу під сонячними променями завжди значно нижче, ніж нагрівання металочерепиці або руберойду. Шифер негарячий, не схильний до корозії, витримує досить велику вагу. Один з недоліків цього матеріалу, що полягає в можливості утворення на ньому моху, легко запобігає обробкою листів спеціальними глибоко проникаючими грунтами і мастиками. Застосування шиферу забезпечує досить хорошу звукоізоляцію приміщення, в порівняння з металочерепицею цей матеріал створює значно менше шуму під час атмосферних опадів.

Купить шифер в интернет магазине стройматериаловШифер зручний в монтажі, легко ріжеться ручними механічними будівельними інструментами. При необхідності ремонту покрівлі можлива заміна окремих листів, без повного демонтажу покриття. Для встановлення листів використовуються шиферні цвяхи. Стандартний розмір восьмихвильового шиферу становить 1,13*1,75 м. До недоліків цього матеріалу можна віднести досить велику вагу (від 21,6 до 25 кг для 8-ми хвильового шиферу, в залежності від товщини листа) і його крихкість. Внаслідок цього транспортування шиферу повинна проводитися акуратно, відповідним для таких перевезень транспортом. У нашому магазині ви можете замовити шифер з доставкою по Харкову і області.

  • Листові покрівельні матеріали - властивості і застосування шиферу