Зовнішнє утеплення стін пінопластом - утеплення фасадів мокрим способом

Расположение точки росы при утеплении стен пенопластом

Подивитися ціни на клей та армуючі суміші для пінопласту

Утеплення фасадів «мокрим способом» - система скріпленої теплоізоляції, в якій утеплювач приклеюється до основи і шпаклюється спеціальними розчинами із застосуванням армуючої фасадної сітки, є одним з найбільш ефективних методів для отримання якісної теплоізоляції будівлі. Правильно проведене утеплення стін пінопластом зовні


дозволяє не тільки істотно знизити втрати енергії будинку, але і змістити розташування «точки роси» з товщі стіни за межі приміщення. Таким чином, проблема виникнення конденсату з внутрішньої сторони стін, часто з'являється після виконання внутрішнього утеплення квартир, практично ніколи не виникає при використанні технології зовнішнього утеплення фасадів.

Всі роботи з утеплення фасадів пінопластом проводяться зовні приміщення. Такий ремонт може виконуватися в будь-який зручний час, не порушуючи внутрішній режим життя мешканців будинку. При утепленні стін пінопластом зовні не порушується існуюча обробка кімнат, зменшаться їх габаритні розміри. Утеплення фасадів квартир багатоповерхових будинків виконується промисловими альпіністами, для проведення таких робіт не потрібне спеціальне обладнання і дорога техніка.

Для зовнішнього утеплення фасадів найбільш часто використовується пінопласт ПСБ-С-25 в листах 1м*1м. Це міцний і легкий матеріал, для кріплення якого до стіни застосовується клей для пінопласту і цвяхи для термоізоляції (парасольки, грибки). Мала вага пінопласту дозволяє уникнути надмірного навантаження на каркас будівлі, при цьому теплоізоляційний ефект пінопласту 25-й щільності товщиною 50 мм відповідає 40 см звичайної цегляної кладки.

Утепление стен пенопластом в многоэтажном домеДля того щоб захистити пінопласт від руйнування і впливів навколишнього середовища застосовуються армуючі клеючі суміші та спеціальні лугостійкі фасадні сітки. Сітки утапліваются в шар цементної армуючої шпаклівки і забезпечують захист матеріалу як від зовнішніх чинників, так і запобігають руйнуванню цілісності утеплювача внаслідок виникнення в ньому внутрішніх напружень. Якісна фасадна сітка високої щільності запобігає можливість появи тріщин на зовнішньому шарі штукатурки фасаду. Склосітка захищає пінопласт від пошкодження гризунами.

Фінішне покриття утепленого фасаду виконується за допомогою декоративних фарб і штукатурок. Цей шар повинен володіти високою стійкістю до несприятливих факторів навколишнього середовища і хорошою паропроникністю, для вільного випаровування зайвої вологи з утеплювача.

  • Зовнішнє утеплення стін пінопластом - утеплення фасадів мокрим способом