Облаштування легких каркасних перегородок з гіпсокартону

Перегородка из гипсокартонаПодивитися ціни на профіль для гіпсокартону

Зведення внутрішніх перегородок - один з найпростіших і зручних варіантів проведення перепланування приміщень, що дозволяє швидко розділити житловий або офісний простір на необхідні функціональні зони.


Для таких робіт можуть застосовуватися найрізноманітніші види сучасних будівельних матеріалів, але на сьогоднішній день найбільшого поширення набули легкі перегородки, для облаштування яких використовується гіпсокартон Харків, закріплений на надійному каркасі з металевих профілів.

Така конструкція має наступну низку переваг:

  • мала вага перегородок з гіпсокартону;
  • можливість виконати як декоративну конструкцію складної форми з полегшеним каркасом, так і повноцінну, досить жорстку перегородку, з високими звуко- і теплоізоляційними показниками;
  • відносно простий і швидкий монтаж конструкції;
  • можливість розміщення такої перегородки в приміщеннях з постійно підвищеною вологістю або високими вимогами до пожежної безпеки, використовуючи відповідні види гіпсокартону.

Зведення подібних конструкцій завжди починається з розмітки поверхонь, до яких будуть кріпитися каркас перегородки. Після завершення цієї операції, перед початком встановлення направляючих і обв'язуючих профілів, необхідно забезпечити звукоізоляцію каркаса. Для цього примикають до будівельних конструкцій профілі обклеюються спеціальними стрічками, виконаними з сучасного еластичного пінополіетилену. Такий же ефект можна отримати шляхом нанесення силіконового герметика на поверхні примикання.
Каркас перегородки збирається з UW і CW профілів відповідної ширини (стандартний розмірний ряд - 50, 75, 100 мм), які обирають залежно від передбачуваних розмірів і призначення перегородки. Для обшивки каркаса використовуються попередньо розрізані за розмірами перегородки листи гіпсокартону, які кріпляться до стоєвих профілів саморізами. При необхідності порожнина між зовнішніми частинами перегородки заповнюється звуко- і теплоізоляційними матеріалами (мінеральна вата). У таку конструкцію легко і надійно вбудовуються практично будь-які види міжкімнатних дверей.
Якщо всередині каркаса перегородки передбачається прокладання електричної проводки, то кабелі необхідно помістити в спеціальні пластикові трубки (гофри). У гіпсокартонної перегородці можна розмістити електричні розетки і вимикачі, поміщені у відповідні встановлювальні коробки.



  • Облаштування легких каркасних перегородок з гіпсокартону