ОСБ плити - сучасні пиломатеріали для різних видів будівельних робіт

OSB Харьков – качественный материал для обустройства кровли и оснований, осб плита для отделочных работ

Подивитися ціни на OSB

OSB (ОСБ) - орієнтовано-стружкова плита є листовим будівельним матеріалом, для виготовлення якого використовуються плоска стружка хвойних порід деревини.


Плити ОСБ мають багатошарову структуру, причому тріска в зовнішніх і внутрішніх шарах матеріалу орієнтована по-різному. Зовнішні шари формуються з поздовжньо розташованою стружкою, пиломатеріал у внутрішніх орієнтований поперечно. Як речовини, що склеює в плитах OSB застосовуються фенолформальдегідні смоли з додаванням синтетичних видів воску і борної кислоти.

Завдяки структурі, сформованої різноспрямованою стружкою в шарах матеріалу, ОСБ плита володіє значно кращими експлуатаційними характеристиками, ніж звичайні листи ДСП. Міцність цього матеріалу в два з половиною рази перевищує показники ДСП, вологопоглинання і розбухання листів набагато нижче. Навіть при перебуванні у воді протягом доби, ОСБ Харків не руйнується і зберігає всю свою міцність. Висока міцність матеріалу поєднуються з його простотою в обробці. OSB легко ріжеться і свердлиться, що дозволяє монтувати плити за допомогою звичайного будівельного кріплення. Плити OSB не схильні до впливу біологічних руйнувань і не пошкоджуються комахами. Листи ОСБ практично позбавлені звичайних дефектів пиломатеріалів. Відмінно обробляються будь-якими фарбами та іншими будівельними сумішами, призначеними для роботи з деревом.

Орієнтовано-стружкові плити застосовується на різних стадіях будівельних робіт. У роботах нульового циклу будівництва ОСБ використовуються для виготовлення багаторазової знімної опалубки. При підготовці основ цей матеріал часто застосовується як ОСБ Харьков – применение осб плит для ремонта различных помещенийякісна довговічна підкладка під ламінат, як матеріал для формування чорнового шару підлоги суцільним настилом або в якості несучих лаг. OSB відмінно підходить для облаштування суцільної обрешітки покрівлі, є хорошою основою для будь-яких видів черепиці або шиферу. Часто цей будматеріал використовується для внутрішнього облицювання стін приміщень. Рівні, легко оброблювані листи є гарним декоративним покриттям, а також володіють хорошими звуко- і теплоізоляційними властивостями.

Ціна ОСБ залежить від товщини і розміру аркуша, а також від фірми-виробника. Товщина плит може становити 8, 10, 12, 15, 18, 22 мм. Стандартний розмір листів становить 1250*2500 мм (Польща, Україна) і 1220*2440 мм (Канада). В інтернет-магазині БудБаза Абсолют можна купити будматеріали цього виду з доставкою та розвантаженням.

  • ОСБ плити - сучасні пиломатеріали для різних видів будівельних робіт