Пінопласту крихта - застосування, види, властивості

Утепление пенопластом в Харькове – использование пенопластовой крошки

Подивитися ціни на пінопластову крихту

Завдяки відмінним теплоізоляційним і експлуатаційними властивостями пінопласт може застосовуватися для утеплення будівель практично на всіх етапах будівництва.


Але якщо при облаштуванні фасадів використовується тільки листовий матеріал, то при виготовленні легких теплих бетонів широко застосовується пінопластова крихта різних типів. Також засипні утеплення пінопластом часто використовується для створення теплоізоляційного шару в мiжстiнових просторах, для формування теплової подушки при облаштуванні плоских покрівель, в декоративних цілях. Оригінальні гранули (первинна крихта) можуть застосовується в якості легкого екологічного і довговічного заповнювача у виробництві безкаркасних меблів.

Пінопластова крихта підрозділяється на первинну (матеріал, що отримується з оригінальних гранул полістиролу, в подальшому використовується для запікання формованого пінопласту) і дробленку. Дробленка, в свою чергу, виготовляється шляхом подрібнення обрізків пінопласту, що залишилися після різання формованого матеріалу на листи. Відповідно, ціна первинного пінопластової крихти значно перевищує вартість дробленки.

Додавання пінопластової крихти в бетон, що виготовляється для виконання стяжки підлог, дозволяє збільшити тепло- і шумоізоляційні властивості основи і знизити його вагу. Застосування полістиролбетону при виготовленні різних елементів конструкції дозволяє істотно знизити витрати, що йдуть на опалення будівель. Зростання попиту на утеплення пінопластом і полістиролбетон також призвело до виникнення поліпшеного заповнювач, який отримав назву БетоЛайт, і представляє собою оригінальну пінопластову крихту, оброблену спеціальними складами.

Пенопластовая крошка для изготовления легких бетоновЗавдяки спеціальній технологічній обробці, БетоЛайт, на відміну від звичайної крихти, не спливає в розчині. Отримані з його допомогою конструкції мають однорідну структуру - розподіл заповнювача відбувається в них рівномірно, що покращує властивості і якість готового матеріалу. Бетолайт може бути використаний як основний заповнювач для бетонного розчину, без додаткового застосування піску.

Для зручності транспортування і використання, пінопластова крихта фасується в мішки різного об'єму. Купити пінопластову крихту в Харкові можна в упаковках об'ємом 0,1 м3 і 1 м3.

  • Пінопласту крихта - застосування, види, властивості