Застосування гіпсокартону при оформленні ванни

Применение гипсокартона для ремонта ванной

Подивитися ціни на гіпсокартон

Плануючи проведення ремонту у ванній кімнаті, багато людей сьогодні задаються питанням - чи можна використовувати для вирівнювання стін і стелі такого приміщення гіпсокартон. Безумовно, класична цементна штукатурка представляється надійніше. Але в дійсності, вологостійкі листи гіпсокартону, правильно підготовлені і встановлені, відмінно показують себе в приміщеннях з підвищеними показниками вологості повітря. 


Якщо ви вирішили обшити поверхні стін ванної кімнати листами ВГКЛВ, то найкращим варіантом монтажу стане металевий каркас. У разі необхідності, допускається також приклеювання матеріалу до стін за допомогою відповідної сухої суміші, наприклад, клею Перлфікс (Perlfix) Кнауф. Але тоді потрібно провести надзвичайно ретельну ізоляцію периметра кожного аркуша. Це необхідно внаслідок того, що при регулярному попаданні вологи на клей для гіпсокартону, останній може поступово втратити свої експлуатаційні якості.

Для отримання надійної гідроізоляції торців ГКЛ рекомендується обробити їх спеціальними мастиками або наклеїти вологозахисні мембрани. Навіть при встановленнi листів на металевий каркас, такий захід не буде зайвим. Щоб поліпшити загальні водовідштовхувальні властивості матеріалу, за день до монтажу гіпсокартон можна додатково обробити гідроізоляційними просоченнями. Особливу увагу потрібно приділити забезпеченню надійної ізоляції в тих місцях, де гіпсокартон Харків примикає до підлоги і стелі приміщення.

Оформление потолка листами гипсокартонаКрім того, слід пам'ятати, що будь-які будівельні матеріали ви не вибрали для оформлення ванної кімнати, для підтримки нормальної атмосфери в цьому приміщенні недостатньо звичайної, вбудованої витяжки. Для хорошого провітрювання приміщень з підвищеною вологістю обов'язково встановлюється примусова вентиляція, включення і виключення якої проводиться безпосередньо господарями квартири. Таке удосконалення ванній допоможе уникнути застою вологого повітря, і збільшить термін служби будь-яких в ній оздоблювальних матеріалів.

Для вашої зручності, тут можна не тільки купити гіпсокартон та інші будматеріали з доставкою по Харкову, а й замовити послуги вантажників і вивіз будівельного сміття. З будь-яких питань, пов'язаних з вибором товарів, доставкою або занесенням будівельних матеріалів ви можете звернутися до наших консультантів по одному з контактних телефонів.

  • Застосування гіпсокартону при оформленні ванни