Застосування металевих армуючих сіток в будівництві

Сетка сварная в Харькове для армирования основанийПодивитися ціни на кладочні сітки

При проведенні багатьох видів оздоблювальних і загальнобудівельних робіт потрібне додаткове армування.


У більшості випадків для цієї мети використовуються різні види будівельних сіток, як металевих, так і пластикових. Розрізняють зварні кладочні сітки, просічно-витяжні, фасадні лугостійкі і пластикові штукатурні сітки, а також плетені металеві.

Зварні кладочні сітки виконуються з металевого прута різного діаметру (3, 4, 5 мм) шляхом точкового контактного зварювання перпендикулярно розташованих елементів. Осередок такої сітки зазвичай має розмір 50*50 мм або 100*100 мм. Найбільш затребувані в будівництві зварні сітки, що випускаються у вигляді карт розміром 0,25*2м, 0,5*2м і 1*2м. Карти з шириною до 0,5 м зручні для використання при зведенні цегляної кладки. Сітки розміром 1*2м частіше застосовуються при підготовці основ, заливці підлог. Використання зварних сіток, як армуючого сполучного елемента при закладці фундаментів, при виробництві залізобетонних перекриттів та інших будівельних конструкцій дозволяє істотно підвищити міцність і довговічність всіх частин будівлі. Металеві зварні сітки часто застосовуються для проведення дорожніх робіт, використовуються для виготовлення огорож і кліток в тваринництві.

Просічно-витяжні сітки частіше використовуються для армування при штукатурних роботах. Застосування цього будматеріалу запобігає виникненню мікротріщин і перешкоджає деформації штукатурного шару. Армуючий каркас з просічно-витяжної сітки рекомендується використовувати при створенні штукатурного шару завтовшки більше 2-х см.

Штукатурные сетки в ХарьковеВиготовлення таких сіток проводиться шляхом просічки і одночасного розтягування листа металу, що дозволяє створити осередки певного розміру (17х40 мм, 25*50 мм), розташовані в шаховому порядку. На відміну від такого будматеріалу як рибиця, просічно-витяжна сітка не розпускається в разі порушення цілісності одного з її фрагментів. Випускається цей вид будівельних сіток у вигляді рулонів (10м2), існують сітки виконані з «чорного» і оцинкованого металу. Даний будматеріал еластичний, що дозволяє отримати гарне прилягання до основи; має дуже малу вагу і високу міцність.

  • Застосування металевих армуючих сіток в будівництві