Руберойд - будматеріали для гідроізоляції покрівлі

Рубероид Харьков – стройматериалы для гидроизоляции кровли

Подивитися ціни на руберойд

При будівництві або ремонті будівель часто потрібне проведення гідроізоляції різних частин конструкції. Одним з найбільш традиційних матеріалів, використовуваних для проведення таких робіт, є рулонний руберойд РКП і РКК.


Особливо часто руберойд застосовується для гідроізоляції покрівлі, в якості нижнього або верхнього шару.

Класичний рулонний руберойд виготовляється зі спеціального покрівельного картону, який просочується нафтовими м'якими видами бітуму, з подальшим нанесенням по обидва боки верхнього покриття з тугоплавких видів бітуму. Для формування підкладки покрівлі використовується руберойд РКП (рулон 15м2), для верхнього - РКК, з крупнозернистою присипкою (рулон 10 м2), ширина полотна в обох випадках становить 1м. Основа для укладання руберойду має бути рівною і жорсткою.

До початку робіт основу слід очистити і при необхідності вирівняти, дотримуючись необхідних нахилiв для водостоків. Якщо підставою для покрівлі є збірні залізобетонні плити, необхідно попередньо закрити шви цементно-піщаним розчином. Укладати руберойд рекомендується на суху основу, тому проводити дані покрівельні роботи переважно при відповідних погодних умовах. Укладання руберойду може проводитися за допомогою холодних або гарячих бітумних мастик. При укладанні на гарячі мастики всі верстви матеріалу приклеюються одночасно, при холодному способі - пошарово.

Купить рубероид РКП и РКК в ХарьковеДах починають покривати руберойдом з найнижчої точки, так, щоб верхні рулони внахлест заходили на нижні, що зменшує ймовірність потрапляння води між рулонами, в разі розгерметизації проклеєних швів. Цей момент важливо пам'ятати при розрахунку будматеріалів для покрівлі. Перш ніж купити руберойд в Харкові, слід враховувати, що його укладання повинно проводитися з нахлестом між рулонами 100-85 см. При укладанні покрівельної гідроізоляції в два шари, верхній (РКК) розташовується зі зміщенням щодо нижнього. Шви нижнього шару при цьому повинні виявитися приблизно в середині верхнього листа матеріалу.

Даний вид гідроізоляції покрівлі досить економічний, так як ціна на руберойд РКП і РКК значно нижче вартості більшості сучасних різновидів подібних покрівельних будматеріалів.

  • Руберойд - будматеріали для гідроізоляції покрівлі