Базальтова вата - екологічне утеплення покрівлі, фасадів і приміщень житлових будинків

Базальтовая вата в плитах для утепления крыши

Подивитися ціни на базальтову і мінеральну вату

Покрівля будь-якого будинку повинна не тільки захистити його від опадів, але і надійно зберігати тепло.


Тому для облаштування покрівельної системи важливо правильно підібрати не тільки якісні будматеріали Харків для виготовлення даху, але і відповідний утеплювач для її термоізоляції.

При виборі утеплювача потрібно врахувати, що покрівлю та фасад будівлі знаходяться в постійній взаємодії з навколишнім середовищем і регулярно піддаються жорстким температурних коливань. Відповідно потрібні будматеріали, здатні максимально зберегти теплоізоляційні властивості при тривалому впливі на них несприятливих природних явищ. Крім того, утеплювач, призначений для застосування в житлових приміщеннях, не повинен виділяти шкідливих речовин і відповідати нормам пожежної безпеки.

Одним з кращих будматеріалів, характеристики якого повністю відповідають вищезазначеним вимогам, на сьогоднішній день є плити з кам'яної вати. Виготовляються вони на основі природного вулканічної породи - базальту. Завдяки специфічній структурі цей матеріал має дуже низьку теплопровідність, гарні звукоізоляційні властивості, високу паропроникність, слабо схильний до механічних впливів. Вологопоглинання базальтової вати не перевищує 1.5%. Цей матеріал абсолютно не горючий і витримує температуру до 1000 градусів і вище. Різноманітність розмірів і конфігурацій цього матеріалу дозволяє використовувати його для утеплення будь-яких типів покрівлі. Якісне комплексне утеплення допоможе створити в будинку комфортний мікроклімат і збереже до 80% витрат на опалення житла.

Базальтовая вата в Харькове для утепления внутренних перегородок и стенБазальтова вата високої щільності є найбільш затребуваним утеплювачем при облаштуванні вентильованих фасадів. Висока механічна міцність і щільність дозволяють використовувати мати і плити базальтової вати для формування шару утеплення як у вертикальній, так і в горизонтальній площині. Також як і пінопласт, базальтова вата може застосовується для утеплення фасадів мокрим способом. Для таких робіт використовуються спеціальні склеювальні суміші і дюбель цвяхи. Часто саме цей утеплювач застосовується для створення термо- і звукоізоляційного шару при зведенні внутрішніх перегородок або обшивці стін гіпсокартоном.

Базальтова вата не схильна до біологічних впливів, забезпечує високий рівень звукоізоляції, зберігає форму і всi експлуатаційні властивості протягом надзвичайно тривалого часу. Кам'яні вати застосовується як якісні будматеріали в Харкові для утеплення будь-яких видів будівель.

  • Базальтова вата - екологічне утеплення покрівлі, фасадів і приміщень житлових будинків