Види і відмінності стяжок для підлоги

Стяжка пола в промышленном помещении

Подивитися ціни на суміші для підлоги

 

Стяжка підлоги практично завжди є одним з перших етапів при проведенні якісного ремонту будь-якого приміщення. Грамотно виконана стяжка дає можливість не тільки максимально вирівняти поверхню і звести рівень підлоги у всіх кімнатах квартири до одного рівня, а й істотно поліпшити тепло-, щумо- і гідроізоляцію основи. Для проведення подібних робіт можуть бути використані такі будматеріали Харків, як цементно-піщані суміші, бетонні розчини з різними наповнювачами і, звичайно, великий асортимент готових сухих сумішей для підготовки підлоги.


 

Найбільшого поширення в будівництві набули стяжки, в'язкою речовиною в яких виступає портландцемент або гіпс. Цементні сухі суміші і розчини, призначені для облаштування підлог, як правило, дешевше, ніж їх гіпсові аналоги. До того ж гіпсову стяжку можна проводити тільки в сухих, добре опалювальних приміщеннях. При проведенні гіпсової стяжки також слід пам'ятати про те, що її зіткнення з металевими елементами конструкції будівлі може привести до їх корозії. До переваг стяжок на основі гіпсу слід віднести їх швидке твердіння, екологічність і досить високу міцність одержуваного покриття.

Стяжка пола при помощи цементного раствораБільшість сухих цементних сумішей для стяжки призначені для формування шару від 10 до 40 мм, такі будматеріали можна застосовувати для облаштування підлог в будь-яких типах приміщень. Суміші на основі цементу відмінно вирівнюють основи, зручні і прості в застосуванні. Поверхня, що отримується після повного застигання і набору міцності таких розчинів, відрізняється високою міцністю і довговічністю. При облаштуванні промислових будівель подібна стяжка може служити безпосередньо підлогою деяких приміщень.

 

У всі сухі суміші для вирівнювання підлоги додається відповідна будівельна хімія, яка поліпшує властивості матеріалів. Завдяки пластифікаторiв досягається збільшення рухливості і плинності розчину, він добре вирівнюється і розтягується по поверхні за допомогою звичайних будівельних інструментів. Водоутримуючі добавки перешкоджають поглинанню вологи з розчину основи і не дозволяють шару стяжки розшаровуватися. Більшість сухих цементних стяжок можна застосовувати як для вирівнювання жорстких основ, так і для облаштування «плаваючих» підлог.

  • Види і відмінності стяжок для підлоги