Утеплення і звукоізоляція основ

Базальтовая вата в системе утепления полаПодивитися ціни на пінополістирол

При ремонті квартири багатоповерхового будинку часто виникає необхідність поліпшити тепло- і звукоізоляційні властивості стін і перекриттів. Для зменшення тепловтрат через стіни часто проводиться зовнішнє утеплення фасадів будівель пінопластом або створення ізоляційного шару між основою і внутрішньою обшивкою стін гіпсокартоном.


Не менш важливим моментом є правильне облаштування підлоги, від типу і якості виконання якого також багато в чому залежить комфорт і шумоізоляція приміщення.

Різні шуми, що виникають в приміщеннях багатоповерхового будинку і поширюються через перекриття квартир, поділяються на повітряні та ударні. Повітряні шуми поширюються по повітрю і, при дотриманні нормативної товщини перекриттів, досить добре гасяться масивними плитами сучасних будинків. Джерелом ударного шуму є механічна дія безпосередньо на елементи конструкції. Для забезпечення від цього виду шуму практично завжди необхідне створення додаткової системи звукоізоляції підлоги.

Одним з кращих засобів для ізоляції приміщення від ударного шуму є волокнисті будматеріали Харків, наприклад, базальтова або мінеральна вата. Такий утеплювач можна використовувати при облаштуванні підлоги керамічною плиткою, при виконанні сухої та мокрої стяжки, ці будматеріали застосовуються для виконання одного з варіантів плаваючих підлог. Базальтова вата високої щільності витримує істотні механічні навантаження, не руйнується і не розкладається з плином часу, забезпечує хорошу теплоізоляцію основи. Високий звуковбирний ефект досягається як за рахунок тертя повітря об волокна, так і за рахунок їх додаткового тертя між собою, а також завдяки пружності матеріалу.

Пенополистирол в Харькове для утепления зданийБагатошарові плаваючі підлоги також часто виконуються з використанням екструдованого пінополістиролу. Цей матеріал має практично нульове вологовбирання, що дозволяє використовувати його навіть при ремонті перших поверхів будівель, що не мають підвальних приміщень. Як і у випадку утеплення стін пінопластом, легкі пінополістирольні плити дозволяє істотно знизити навантаження на основу і забезпечують хорошу звуко- і теплоізоляційний прошарок. Для утеплення підлог використовується пінополістирол товщиною 20-50 мм.

  • Утеплення і звукоізоляція основ