Утеплення пінопластом різних марок - властивості і особливості матеріалу

Пенопласт Харьков – качественный недорогой утеплитель

Подивитися ціни на пінопласт

Серед безлічі сучасних будматеріалів, що використовуються для утеплення, протягом багатьох років одним з найбільш популярних і затребуваних є пінопласт. Різні марки цього матеріалу використовуються як для внутрішніх, так і для зовнішніх будівельних робіт.


Пінопласт Харків активно застосовується для зовнішнього утеплення фасадів, також листи цього матеріалу часто використовуються для поліпшення термоізоляційних властивостей конструкцій під час таких внутрішніх робіт, як обшивання поверхонь гіпсокартоном.

Основою для виробництва пінопласту є полімерні гранули. Після відповідної обробки, що включає в себе вспінювання, термічні процеси і витримку матеріалу під високим тиском, отримують формований пінопласт різних марок. Марка в даному випадку характеризує щільність (кг/м3) матеріалу і, відповідно, від цього параметра залежать його характеристики і ціна на пінопласт.

У сучасному будівництві найбільш часто застосовується пінопласт марок М-15, М-25 і М-35. Марка М-15 може бути використана для прокладання термоизоляционного шару в міжстінний проміжках, перекриттях, при обладнанні скатної покрівлі, а також в тих місцях, де утеплювач не будуть підпадати під вплив ніяких механічних впливів.

Фасадне утеплення пінопластом найбільш часто проводиться з використанням матеріалу марки М-25. Зазвичай для виконання таких робіт застосовуються листи товщиною 50 мм, площею 1 м2 (1*1 м). Пінопласт ПСБ-С-25 кріпиться до фасадів будівель за допомогою спеціального кріплення - дюбель-цвяхів для теплоізоляції (парасольок) і сухих сумішей для приклеювання пінополістиролу. Якісне утеплення фасадів в Харкові також Утепление фасадов с применением пенопластаобов'язково включає в себе подальшу обробку пінопласту армуючої сумішшю, в яку втоплюється фасадна сітка. Для отримання найбільш якісного фасадного утеплення рекомендується використовувати пінопласт М-25 ГОСТ, який відповідає всім існуючим вимогам і стандартам, що пред'являються до цього виду матеріалу. Найбільш щільний пінопласт Харків М-35 також може використовуватися при утепленні фасадів, крім цього він успішно застосовується при підготовці підлог будівель.

Утеплення пінопластом є дуже довговічним і практичним, матеріал легко обробляється звичайним інструментом і не виділяє ніяких токсичних речовин. Для різних видів робіт випускається пінопласт товщиною 20 мм, 30 мм, 40 мм, 50 мм, 100 мм. Стандартний розмір аркуша становить 1*1 м.

  • Утеплення пінопластом різних марок - властивості і особливості матеріалу