Вирівнювання основ - стяжка підлоги по маяках

Цементная стяжка для выравнивания пола

Подивитися ціни на суміші для ремонту підлоги

 

При проведенні якісної внутрішнього оздоблення квартири обов'язково виконується попереднє вирівнювання поверхонь.


Традиційна штукатурка стін і стель, що користується популярністю на протязі багатьох років, все частіше поступається місцем більш сучасним сухим технологіям, таким як обшивка гіпсокартоном та іншими листовими будматеріалами. Але одним з найкращих способів для надійної підготовки основ і сьогодні залишається стяжка на основі цементу.

 

Наиболее распространенным способом для выравнивания пола является цементная стяжка по маякам. Маяк (маячная рейка) представляет собой ровную металлическую рейку, профиль которой имеет Т-образную форму. Выступ (носик) маяка может иметь высоту 6 и 10 мм, в зависимости от того какой минимальный слой стяжки требуется выполнить. Раствор для бетонирования основания может быть изготовлен самостоятельно, с использованием цемента М400 или М500, песка и воды, замешанных в нужной пропорции. Но более удобно, особенно если вы проводите такой ремонт впервые, купить готовую сухую стяжку, в состав которой уже включена вся необходимая строительная химия. Трещины, вздутия и другие дефекты в основаниях чаще всего являются результатом неправильного расчета состава раствора, в частности излишнего содержания в нем воды. Поэтому, даже если вы готовите ЦПС (цементно-піщана суміш) самостійно, для стяжки слід використовувати пластифікатори, що дозволяють отримати еластичний розчин, без додавання зайвого обсягу води.

 

Перед початком виконання стяжки в приміщенні «відбивається» рівень і визначаються місця установки маяків. Для закріплення маякових рейок рекомендується використовувати той же розчин, що і для основної стяжки підлоги. Але в дійсності для цих цілей частіше використовується будівельний гіпс (алебастр). Це пояснюється тим, що твердіння гіпсу відбувається значно швидше, ніж застигання будь цементної суміші.

 

Цементно-песчаная смесь для выполнения маячной стяжкиДо початку виконання стяжки необхідно ретельно очистити поверхню основи і добре її прогрунтувати. Замішуючи розчин обов'язково потрібно використовувати будівельний міксер або дриль зі спеціальною насадкою. Кількість води для розведення готових сухих стяжок зазвичай вказується на упаковці. Для того, щоб отримати шар стяжки в 1 мм на одному квадратному метрі поверхні, як правило, потрібно 2 кг сухої суміші для вирівнювання підлоги. Залежно від мінімальної і максимальної товщини необхідної стяжки підбираються будматеріали Харків з відповідними параметрами.

  • Вирівнювання основ - стяжка підлоги по маяках