ATLAS WODER DUO еластична гідроізоляційна суміш 32 кг

Основні особливості двокомпонентної еластичної гідроізоляції ATLAS WODER DUO:

  • підходить для ізоляції легкого, середнього та важкого типу всередині та зовні будівель;
  • утворює паропроникний шар, стійкий до негативного тиску води, ультрафіолету, морозу, старінню;
  • містить зміцнюючі полімерні мікроволокна, які збільшують стійкість до пошкоджень;
  • має високу адгезію – не вимагає ґрунтування, дійсна величина адгезії з бетонними основами становить понад 1,0 МПа за нормативних умов (необхідна нормативна величина – 0,5 МПа);
  • не містить розчинників та інших шкідливих речовин;
  • не викликає корозії металевих елементів;
  • може використовуватися безпосередньо під плитки, замінюючи плівку та руберойд;
  • ідеально підходить під плитку на терасах і балконах, для кухонь, ванних, підвалів (матеріал, що ущільнює, повинен бути на стороні напору води);
  • еластична гідроізоляція, ліквідує подряпини та тріщини шириною до 1,0 мм.

УПАКОВКА

Склад 32 кг: компонент A (сухий) – паперовий мішок 24 кг, компонент B (емульсія) – пластмасова ємність 8 кг.

ВИТРАТА

Загальна товщина шару залежить від умов впливу води на поверхню, що ущільнюється.

Тип ізоляції

Рекомендована товщина шару [мм]

Витрата [кг/м2]

ізоляція легені

типу (противологісний)

2,0

прим. 3,0

ізоляція середнього

типу (грунтова вода)

2,5

прим. 3,75

ізоляція важкого

типу (вода під напором)

3,0

прим. 4,5

ТЕХНІЧНІ ДАНІ

ATLAS WODER DUO виробляється у вигляді двокомпонентного гідроізоляційного продукту на основі цементу, мінеральних заповнювачів і модифікуючих добавок (суха суміш компонент A), а також водної дисперсії штучних речовин (емульсія компонент) B).

Насипна щільність компонента А

приблизно 1,85 г/см³

Щільність  компонента В

приблизно 1,00  г/см³

Температура основи та навколишнього середовища

від +8 °C до +25 °C

Макс. товщина одного шару
Адгезія з бетонною основою

2 мм
≥ 1,0 MПа

Гранична відносна розтяжність

хв. 40%

Коефіцієнт паропроникності μ

 приблизно 500

   

 

Стійкість до води під напором

хв. 0,5 MПа (стовп води 50 м)

Час придатності до використання після розмішування компонентів

приблизно 1 годину

Відкритий час роботи

хв. 30 хвилин

Нанесення другого шару

приблизно через 3 години

Входження на покриття та нанесення наступного шару

 приблизно через 12 годин

Засипка траншей та котлованів

приблизно через 72 години

Виконання захисної кулі

 приблизно через 24 години

Пуск води під напором

приблизно через 7 днів

ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ

Двокомпонентна гідроізоляція ATLAS WODER DUO відповідає вимогам Європейської норми PN-EN 14891:2012. Декларація споживчих властивостей № 096/CPR.

CE

1487                                                                                    ;            

PN-EN 14891:2012 (EN 14891:2012)

 

Модифікований полімерами двокомпонентний цементний продукт, що не пропускає води, застосовується в рідкому вигляді, стійкий до дії хлорованої води (CM P)

для зовнішнього використання, а також у басейнах під керамічні плитки, що приклеюються клеями С2 (згідно з нормою EN 12004)

Міцність з'єднання: початкова адгезія

≥ 0,5 N/mm2

Міцність - адгезія:

- після утоплення у воді

- після термічного старіння

- після циклів заморожування та розморожування

- після впливу вапняної води

- після впливу хлорованої води

 

 

 

≥ 0,5 N/mm2

Водонепроникність

відсутність проникності

Здатність усунення тріщин у нормальних умовах

≥ 0,75 мм

ЗАСТОСУВАННЯ

Еластична гідроізоляція ATLAS WODER DUO створює водонепроникну та противологу гідроізоляцію – ізоляцію легкого, середнього або важкого типу (залежно від товщини накладеного шару).

Двокомпонентна гідроізоляція ATLAS WODER DUO є ущільненням від води:

  • під напором стовпа води 50 м – у присадибних басейнах (стійкий до дії хлорованої води), у водосховищах, на фундаментах.
  • без напору – поточної під час дощу, миття поверхні, в мийних приміщеннях, під душами, у вигляді ґрунтової вологості тощо.
  • що накопичується та не накопичується – водою, що проникає крізь ґрунт, наприклад, внаслідок сильних опадів.

Гідроізоляція ATLAS WODER DUO захищає підстави, призначені під незахищені від опадів плитки – тераси, балкони тощо.

ATLAS WODER DUO захищає призначені під плитки основи від вогкості, що виникають усередині будівель – штукатурки та виливки в мокрих приміщеннях (лазнях, ванних кімнатах, кухнях, душових, мийках), особливо в мокрих зонах цих приміщень – навколо умивальників, душових кабін, мийок, ванн тощо.

Двокомпонентна гідроізоляція ATLAS WODER DUO рекомендується для захисту елементів, особливо схильних до руйнування при контакті з вогкістю - плит з пористого бетону, гіпсокартонних плит і т.д. Підходить для ущільнення ємностей для питної води.

ATLAS WODER DUO призначена для гідроізоляції підземних елементів – опорних стін, стін підвалів та фундаментів та інших будівельних елементів, схильних до постійного контакту з ґрунтовими водами.

Можна накладати ATLAS WODER DUO на плитиOSB та оцинкований метал (після знежирення металу) &ndash ; перед нанесенням гідроізоляції на метали: алюміній, мідь, цинк, їхню поверхню треба попередньо покрити поліуретановою або епоксидною смолою.

Двокомпонентна гідроізоляція ATLAS WODER DUO створює еластичний захист куточків та розширювальних швів – разом із утопленими у ньому ущільнюючими стрічками та куточками, захищає краї з'єднань стін та підлогових шарів, а також розширювальні шви.

ATLAS WODER DUO можна застосовувати на підставах, виконаних в системі теплої підлоги та стін, а також на інших мінеральних поверхнях, що піддаються деформаціям (сходи, дамби, водосховища, шлюзи, балкони, тераси).

Еластична гідроізоляція ATLAS WODER DUO ущільнює поверхні навколо стін та підлог, навколо труб водної та каналізаційної систем – разом з утопленими в ньому настінними або підлоговими манжетами, захищає краї з'єднань стін і підкладкових шарів підлоги, а також розширювальні шви.

Види ущільнюваних основ: перераховані вище, а також цементні та ангідритні підкладкові шари підлоги, цементно-вапняні, цементні та гіпсові штукатурки, залізобетонні, бетонні, цегляні елементи, а також елементи блоків, з цегли та пустотілої цегли, гіпсокартонні плити тощо.

 СПОСІБ ЗАСТОСУВАННЯ

1. Підготовка основи

Підстава має бути:

• рівним і несучим – тобто міцним, стабільним та очищеним від пилу, бруду, нальотів солі та слабоприлеглих шарів основи, залишків старих фарб, масел, бітумних шарів та інших субстанцій, які можуть послабити адгезію маси. Тріщини та дірки понад 1 мм розширюють механічним шляхом та заповнюють цементним розчином. Пилові основи потрібно зашліфувати та прибрати пил. У разі неоштукатурених стін вони повинні укладатися на повні шви.

• кондиціонованим – свіжовиконані поверхні, наприклад, штукатурки або підлогові шари, ущільнюються після їх відповідного кондиціонування, проте не раніше, ніж через 14 днів після виконання (крім випадків використання цементних підкладкових сумішей, що швидко висихають).

• сухим – без технологічної чи капілярної вологи, осушені після атмосферних опадів, заливання тощо. Безпосередньо перед накладанням маси, основу потрібно зволожити водою до вологого матового стану (без калюж).

• загрунтованим.

2. Приготування маси

Продукт виробляється у вигляді комплекту, що складається з двох компонентів: сухої суміші (компонент А) та емульсії (компонент В). Компоненти упаковуються в окремі упаковки, які разом репрезентують готовий комплект з відповідними для розмішування пропорціями. Приготування продукту до використання полягає у виливанні рідкого компонента (В) у відповідний посуд, а потім рівномірного досипання сухої суміші (А) і одночасного розмішування до одержання однорідної маси консистенції кольору (близько 2 хв). Цю роботу найкраще виконати за допомогою дриля з мішалкою. Маса придатна до використання приблизно через 5 хвилин та повторного розмішування. Її потрібно використовувати приблизно 60 хвилин. Якщо масу передбачається використати частково, необхідно зберігати вагові пропорції компонентів (3 частини сухої суміші A та 1 частина емульсії B).

 

3. Ущільнення

Маса наноситься як мінімум двома шарами. Перший шар завжди наноситься пензлем, сильно втираючи масу в основу з метою закриття існуючих пір. Роботу починають із тих місць, на яких будуть додатково застосовані ущільнюючі стрічки, куточки чи манжети. Ці аксесуари утоплюємо у свіжонанесеній масі. Залежно від потреб при накладанні першого шару для отримання відповідної робочої консистенції можна додати в приготовлену масу до 3% води. Нанесення другого шару приступають після повного висихання першого (приблизно через 3-4 години). Аналогічні технологічні перерви необхідно зберегти у разі нанесення чергових шарів. Нанесені шари мають бути рівномірною товщиною – це забезпечить оптимальні умови для експлуатації ізоляційного шару.

Не рекомендується за один раз наносити шар матеріалу більше, ніж 3,0 кг/м². При підвищених температурах витрата матеріалу на один шар не повинна перевищувати 1,5 кг/м2.

Оздоблювальні роботи

Ущільнені поверхні приблизно протягом 12 годин захищають від опадів і впливу води, а також 7 днів від впливу води під напором. Виниклий після схоплювання шар (приблизно через 12 годин) необхідно покрити керамічними плитками. Для приклеювання плиток застосовують клеї класу С2.

 

ВАЖЛИВА ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ

• Необроблювані поверхні захищають від забруднення.

• Продукт під час схоплювання чутливий до дії морозу. Під час схоплювання ізольовані місця потрібно берегти від опадів щонайменше 12 годин.

• Низькі температури та висока вологість повітря збільшують час схоплювання суміші. Потрібно уникати виконання робіт під прямим сонячним промінням.

• Всі отвори повинні бути захищені гвинтоподібними кільцями ущільнювачів.

• Продукт містить цемент і дратівливо діє на дихальні шляхи та шкіру людини. Може спричинити пошкодження очей та алергію при контакті зі шкірою. Його необхідно зберігати далеко від дітей. Чи не вдихати пил. При роботі необхідно використовувати захисний одяг, захисні рукавиці та окуляри або маску для обличчя. У разі потрапляння продукту на шкіру (або волосся) потрібно негайно зняти забруднений одяг та помити шкіру під струменем води (під душем). У разі потрапляння продукту в очі обережно промити їх водою протягом кількох хвилин.



Ви можете купити еластичну гідроізоляцію ATLASWODER DUO та інші будматеріали за низькою ціною на нашій будбазі Абсолют у Харкові. 

Всі відгуки (0)

Написати відгук

Оцінка

Є в наявності

Модель: 2849

ATLAS WODER DUO - еластична двокомпонентна суміш для гідроізоляції легкого, середнього і важкого типу (будівельних конструкцій усередині та зовні будівель).

склад: компонент A (сухий) – паперовий мішок 24 кг, компонент B (емульсія) – пластмасова ємність 8 кг.

3830.00 грн