Thomsit DG самовирівнювальна гіпсово-цементна суміш (3-30 мм)

Thomsit DG - самовирівнювальна гіпсово-цементна суміш, призначена для підготовки підлоги під укладання підлогових покриттів. Суха суміш Thomsit DG застосовується для вирівнювання бетонних, цементно-піщаних, ангідритових та асфальтових основ підлоги, в т.ч. обігріваються. Застосовується під укладання підлогових покриттів у сухих внутрішніх приміщеннях. Товщина шару суміші Thomsit DG має становити від 3 до 30 мм. При нанесенні шару товщиною 30-80 мм слід використовувати суміш Thomsit DG з додаванням сухого фракційного (1 мм) піску (до 30%). Суміш Thomsit DG не підходить для влаштування промислових підлог. Суха суміш Thomsit DG має високу адгезію до основ, швидко твердне (технологічне пересування можливе через 8 годин), витримує навантаження від крісел на роликах, підходить для машинного нанесення, придатна для безшовної підлоги з підігрівом.

Міцність основи на стиск повинна бути не менше ніж у розчину Thomsit DG. Вік стяжок з бетону повинен бути не менше 3 місяців, а з цементно-піщаних розчинів. не менше 28 діб.

Для замішування 1 мішка сухої суміші Thomsit DG (25 кг) потрібно 4,25-5,0 л води (рекомендована температура води від +15 до +20°С). Суху суміш поступово вводять у воду і перемішують до отримання однорідної маси без грудок за допомогою низькообігової мішалки (швидкість обертання не більше 600 об/хв). Потім роблять технологічну перерву близько 3 хвилин для розчинення органічних добавок і знову перемішують. Передозування води замішування знижує механічну міцність розчину і призводить до розшаровування суміші! Приготовлена суміш повинна бути витрачена протягом 45 хвилин з моменту замішування. Суміш виливають на основу і розподіляють площею за допомогою жорсткого віника, гумової планки, зубчастого шпателя або під. інструмент. Для видалення бульбашок повітря поверхню свіжоукладеної суміші рекомендується прокатати голчастим валиком. Для подачі суміші можна використовувати поршневий чи шнековий насос. Thomsit DG добре розтікається, має щільну структуру та вимагає обов'язкового шліфування поверхні перед укладанням покриттів.

 

При нормальних кліматичних умовах (температура +23°С та відносна вологість повітря 55%) технологічне пересування поверхнею можливе через 8 годин.

  • При товщині шару до 5 мм покриття можна укладати через 24 години.
  • При товщині шару від 5 до 10 мм покриття можна укладати через 48 годин.
  • При товщині шару від 10 до 30 мм покриття можна укладати через 7 діб.

Міцність на стиснення:

  • через 1 добу – 9,5 МПа;
  • через 7 діб – 14,5 МПа;
  • через 28 діб – 25,0 МПа.

Міцність на вигин (через 28 діб), не менше 5,0 МПа. Адгезія до бетонної основи не менше 1 Н/мм2. Усадка не більше 1мм/м.

Витрата самовирівнювальної суміші Thomsit DG – 1,8 кг/м2 для отримання шару завтовшки 1 мм.

У період схоплювання і набору початкової міцності розчин необхідно оберігати від пересихання (забезпечити відсутність протягів, місцевого перегріву, попадання прямих сонячних променів і т.д.). Деформаційні шви, що є в основі, слід повторити у вирівнювальному шарі.

Роботи слід виконувати при температурі основи від +5°C до +30°C. Всі показники якості та рекомендації, викладені в технічному описі, правильні при температурі навколишнього середовища +23°C та відносній вологості повітря 50%. В інших умовах можлива зміна термінів схоплювання, набору міцності та висихання матеріалу.

Thomsit DG не можна змішувати з іншими сухими сумішами, клеями, полімерними дисперсіями та іншими речовинами!

При влаштуванні підлог з підігрівом температура основи, а також температура і вологість повітря в приміщенні повинні відповідати заданим умовам застосування розчинної суміші. Підлога не повинна підігріватися щонайменше два дні після укладання розчинної суміші.

Предексплуатаційний підігрів повинен проводитися в наступному порядку: температура нагріву повинна підвищуватися щодня на 5 °C, але не вище +35 °C. Підігрів відключають перед укладанням покриття підлоги. У холодну погоду поточна температура повинна знижуватися щодня на 5 °C до досягнення температури +15 °C і не повинна змінюватися протягом щонайменше 3 днів після укладання покриття.

Після цього температура нагрівання повинна підвищуватися щодня на 5 °C до встановленої температури підігріву підлоги. Перед укладанням покриттів на підлогу з підігрівом підігрів повинен працювати протягом 10 днів. Перед укладанням вимкнути підігрів, взимку встановити режим підігріву половинної потужності (температура підлоги +20 °C). Через 72 години після укладання покриття нагрівання можна включити на робочу потужність.

  • Початі мішки знову щільно закрити.
  • Не висипати в каналізацію!
  • Не використовувати на дуже сирих поверхнях та зовні!

Всі відгуки (0)

Написати відгук

Оцінка

Є в наявності

Модель: 1678

Thomsit DG - самовирівнювальна гіпсово-цементна суміш, товщина шару від 3 до 30 мм, 25 кг

722.00 грн