Види цегли, основні переваги та недоліки

Кирпич рядовой керамический

Подивитися ціни на цеглу

Протягом багатьох років цегла залишається одним з найбільш затребуваних і популярних видів стінових будматеріалів. Якісна цегляна кладка дуже довговічна, будівлі з цегляними стінами добре зберігають тепло і мають досить високу звукоізоляцією.


Більшість видів цього матеріалу добре переносять перепади температур, слабо сприйнятливі до дії вологи, довго зберігають вихідну форму. Цегла не схильна до гниття, для неї не страшні комахи-шкідники, цей матеріал не виділяє шкідливих для здоров'я людей речовин.

Найбільшого поширення набули керамічна і силікатна цегла. Ці види відрізняються складом вихідних компонентів і самим способом виробництва продукту. У свою чергу обидва ці види поділяються на підтипи - повнотіла і пустотіла. Також цей матеріал класифікується за видом застосування на рядову і облицювальну. Червона повнотіла цегла найчастіше випускається одинарною, так зазвичай називають блоковою, розмір якої становить 250*120*65мм. Білу силікатну, як правило, виробляють полуторного розміру - 250*120*88мм.

Червона керамічна цегла найбільш універсальна і може застосовуватися практично для будь-якого виду кладки. Одна з великих переваг обпаленої керамічної рядової цегли полягає в тому, що такий матеріал можна використовувати для «кладки в землю» - облаштування фундаментів або цоколів будівель. Також цей вид застосовується для кладки печей і камінів. Біла силікатна цегла для таких робіт не використовуються. В свою чергу, рядоваБелый силикатный полуторный кирпич керамічна цегла програє силікатній за такими показниками, як зовнішній вигляд, точність форми і звукоізоляційні властивості. До того ж, вибираючи будматеріали Харків для зведення будівель, забудовник завжди шукає оптимальний по співвідношенню ціна/якість варіант, а найбільш вигідним за вартістю є саме біла силікатна цегла.

Ще одна перевага силікатної кладки матеріалу полягає в тому, що при зсипання самоскидом, відсоток бою виявляється значно нижче, ніж у керамічної. Внаслідок цього червона цегла рекомендується розвантажувати вручну або доставляти в пакетованому вигляді спеціальними машинами - маніпуляторами, які оснащуються невеликим краном.

  • Види цегли, основні переваги та недоліки